Warning: A non-numeric value encountered in /home/dhuisdie/domains/iotcellar.com/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5764
Select Page

Hardware ontwikkeling

Custom made PCB's

Embedded Software

IOT & Lora

 

Het Internet of Things, of IoT, is een term die gebruikt wordt voor het netwerk van apparaten die op het internet zijn aangesloten om gegevens te verzamelen en uit te wisselen. Als deze machines met elkaar praten zijn ze daar in tegenstelling tot mensen vaak een stuk bondiger in. Er hoeven meestal geen video’s gestreamd te worden, een korte statusupdate van een paar honderd bytes is voldoende. Daardoor zou een sensor, een kleine batterij en een draadloze verbinding klein kunnen blijven en jaren meegaan, ook in machines die niet op het stroomnet zijn aangesloten. Een voorwaarde is dan wel dat ze gebruikmaken van IPv6 in plaats van het verouderde IPv4, aangezien op dit laatste protocol de adressen inmiddels op zijn en als vrijwel elk denkbaar apparaat op het IoT is aangesloten, we heel erg veel adressen nodig gaan hebben.

LoRa staat voor ‘Long Range Low Power’. Deze technologie kan kleine hoeveelheden informatie uitwisselen tussen objecten en systemen bij een ultralaag stroomverbruik. Hiermee is LoRa de optimale ondersteuning van Internet of Things en tegelijkertijd een energiezuinige oplossing. Aangezien alle devices via een gateway hun data uitwisselen, is er geen IP adres per device noodzakelijk, dit lost het IPv4 probleem dus meteen op.

 

Lora specifiek

 

Voordelen LoRa:

 

  • Praktisch
  • Voor eenvoudige, incidentele data- uitwisseling. Zoals aan/uit, bezet/vrij, vol/leeg.
  • Energiezuinig
  • Een LoRa module kan jarenlang data verzenden en ontvangen op 2 penlite-batterijen.
  • Kostenefficiënt
  • Lage connectivity-kosten.